Om mig

Jag utför hälsorådgivning och


behandlingar för en bättre hälsa

 

Jag som driver Hultdins Ayurveda & Friskvård

heter Inga-Lill Hultdin, är utbildad till diplomerad ayurvedisk

hälsorådgivare och har haft mitt företag sedan mars 2009.

 

Min första kontakt med Ayurveda var en artikel i lokaltidningen som

handlade om en ayurveda-terapeut. Hon berättade om sin egen

erfarenhet av att ha fått hjälp via Ayurveda samt om hur vi kan påverka vårt välmående med enkla och naturliga metoder.


Detta tyckte jag lät intressant eftersom jag vid den tiden var sjukskriven på grund av stressrelaterad utmattning och försökte komma tillbaka till arbetslivet samt hitta orken att leva ett aktivt liv igen.


Under några års tid hade min mage varit helt i olag. Jag hade fått stora besvär med muskelvärk samt utvecklat astma och pollenallergi. Så småningom hade allt detta alltså lett till utmattning på grund av att min kropp var så belastad att jag inte orkade med den stressiga arbetssituation jag befann mig i.


Jag tog kontakt med nämnda ayurveda-terapeut för en hälsokonsultation. Av henne fick jag enkla egenvårdsråd som till min förvåning gav märkbar effekt redan efter kort tid.


Mitt intresse var väckt och jag ville lära mig mer om ayurveda.

Det kändes så logiskt, lättillgängligt och naturligt, och jag har alltid varit förtjust i det enkla och naturliga.


Ayurveda hjälpte mig tillbaka till ett liv i balans och det gjorde att jag ville utbilda mig för att kunna hjälpa andra. Jag har fördjupat mig steg för steg, bland annat varit i Indien för att genomgå en egen lång behandlingsperiod. Under hösten 2010 slutade jag med astmamedicinen och har inte behövt den sedan dess.


Nu har jag varit verksam som ayurvedisk hälsorådgivare och behandlare sedan 2009 och är mycket glad över att kunna hjälpa andra att hitta balansen i sitt liv.


Jag är också diplomerad yogalärare och yogamassör, vilket känns som ett mycket bra komplement till min övriga verksamhet, eftersom Yoga och Ayurveda hör tätt ihop.


Hultdins Ayurveda & Friskvård, Östra Nygatan 91, Skellefteå     0910-16 000, 070-610 16 76     info@ayurveda-friskvard.se